Marianne van der Wijst en Jo Oerlemans ontvangen onderscheiding KBO Brabant.
Marianne van der Wijst en Jo Oerlemans ontvangen onderscheiding KBO Brabant.

Tweetal onderscheidingen voor Rooise KBO'ers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdagmiddag werd in Odendael de jaarvergadering gehouden van KBO-centrum. De voorzitter, Theo Schevers, verwelkomde de circa 150 leden, die de snijdende kou hadden getrotseerd om de vergadering bij te wonen. Ook de vertegenwoordigers van de KBO-besturen uit Boskant, Nijnsel en Olland werden verwelkomd, evenals de vertegenwoordiger van de Seniorenraad van Meierijstad.

De voorzitter vertelde, dat er ook voor de KBO in het verslagjaar 2017 het een en ander was veranderd door de fusie tot Meijerijstad. Gelukkig is er een goede samenwerking tussen de dertien KBO's en het cluster van Meierijstad. Ook de samenwerking met de gemeente en de Seniorenraad is uitstekend. Alle partijen zijn doordrongen van het belang van samenwerking op het gebied van het ouderenbeleid. Daarom is het goed dat er een convenant is ondertekend, waarin wordt vastgelegd dat er geen besluiten worden genomen op dit gebied zonder overleg met de Seniorenraad.
Verder sprak Dhr. Schevers zijn tevredenheid uit over de beslissing van de gemeente om zwembad De Neul te handhaven. De KBO had hier, samen met andere groeperingen, op aangedrongen. Voor de KBO is dat natuurlijk vooral in het belang van de oudere inwoners van Sint-Oedenrode.

Uiteraard was er een speciaal dankwoord aan Marianne van der Wijst, voor haar jarenlange en enorme inzet voor de vereniging. Zij kreeg de Zilveren Speld van KBO Brabant uitgereikt als blijk van waardering voor haar verdiensten evenals Jo Oerlemans voor de vele jaren vrijwilligerswerk die zij voor KBO Sint Oedenrode verricht heeft.
De secretaris die het jaarverslag toelicht, Marianne van der Wijst, is na de maximale bestuurstermijn van negen jaren aftredend. Zij wordt opgevolgd door Mariëtte Hoozemans. Daarnaast richtte de voorzitter zich in een dankwoord tot twee commissieleden die afscheid nemen. Mevrouw Jo Oerlemans en de heer Wim van Rooij werden in het zonnetje gezet voor hun jarenlange bijdrage aan de KBO.
In 2019 viert KBO-centrum het 60-jarig jubileum. Uiteraard wordt hier de nodige aandacht aan besteed. Er zal een speciale feestcommissie in het leven worden geroepen om de jubileumviering gestalte te geven.