Olland vanuit de lucht
Olland vanuit de lucht Foto: Henri van Hoorn

Zendmast Olland stap dichterbij

Algemeen

Olland - Iedereen weet inmiddels dat de mobiele bereikbaarheid in Olland zeer slecht is en niet van deze tijd. De dorpsraad maakt zich al een tijd hard voor een zendmast die dat probleem op moet lossen. Ineens is er licht aan het einde van de tunnel. De dorpsraad legt in deze verklaring uit wat er op dit moment speelt. Er lijkt in ieder geval een zendmast te gaan komen en dat is goed nieuws voor de dorpelingen.

'Enkele dagen geleden is de dorpsraad Olland benaderd door de gemeente Meierijstad in verband met de mobiele bereikbaarheid.

KPN heeft zich bij de gemeente gemeld en aangegeven te willen faciliteren bij het plaatsen van een mast waar meerdere mobiele operators gebruik van kunnen maken. Het lijkt erop dat de aandacht voor ons probleem in de media en richting politiek eindelijk effect heeft gehad.

Uiteraard zijn wij als dorpsraad buitengewoon verheugd door dit nieuws. (We konden immers wel wat goed nieuws gebruiken....). Als we er in slagen alle belanghebbenden op een lijn te krijgen, is de kans reëel dat er eindelijk een oplossing komt voor dit probleem. Hoewel KPN heeft aangegeven te opteren voor plaatsing van een mast op het sportpark zijn op dit moment zijn nog weinig details bekend. In overleg met gemeente, KPN en andere belanghebbenden zal een exacte locatie worden bepaald.

Hoewel er nog niets zeker en definitief is, hebben wij als dorpsraad gemeend u zo vroeg en volledige mogelijk te informeren. Zodra wij meer informatie krijgen, zullen wij dit uiteraard zo spoedig mogelijk communiceren met alle betrokkenen.'

Dorpsraad Olland