Judith Martens reed een goede wedstrijd. Foto: Foto4U
Judith Martens reed een goede wedstrijd. Foto: Foto4U Foto4U

Brabantse Kampioenschappen groot succes

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend was het tweede weekend van de Brabantse Kampioenschappen Springen. Manege De Pijnhorst werd weer in gereedheid gebracht door vereniging de Rooise Ruiters en Ponyruiters. Alle vrijwilligers hielpen mee er weer een groot succes van te maken. Ook een aantal leden van de eigen vereniging de Rooise Ruiters mochten deelnemen.

Op zaterdagmorgen mochten maar liefst drie leden het spits afbijten in de klasse B. Nienke Theuns wist als jonge amazone in de prijzen te rijden. Met het paard Eugenique reed zij twee foutloze rondes waarmee zij de 14e prijs behaalde. Dit werd beloond met een mooie ereronde tijdens de prijsuitreiking. Bente Voorn wist met haar paard Jtamalia Z ook twee foutloze rondes te rijden. "Ik had wat minder stijlpunten gekregen. Daar baalden we wel van omdat we net buiten de prijzen vielen. Maar ik was meer dan tevreden!" Bo van Gorkum mocht ook met haar paard Naomi van www.olland.biz in de klasse B deelnemen. Zij wist een knappe ronde te rijden, maar had helaas twee balkjes.
De drie zusjes Merks zijn alle drie nauw betrokken bij de organisatie én zij wisten zich te kwalificeren in de klasse L. De strijd tussen hen werd in de springpiste bepaald. Marion zorgde er voor dat zij door mocht naar de tweede manche. "In deze manche stond het parcours technischer en hoger. Dit ging ons goed af, maar helaas hadden we twee pech-balken." Marloes overkwam met haar paard Dora Bella hetzelfde. En ook de oudste zus Dianne wist met Haike een foutloze eerste ronde te rijden. Helaas had zij daarna ook geen geluk. Naast de zussen Merks kwam ook Pleun van der Vleuten met haar paard Gerdine aan start in de klasse L. "Het ging eigenlijk heel goed, maar helaas een balkje op hindernis 8." In deze rubriek wiste Rooise Ruiter Sydney Renders met haar paard Tanagra in de prijzen te rijden met foutloze rondes. Van de maar liefst 77 werd ze 12e.
Judith Martens en haar zevenjarige paard Lynn van de Sonniuswijk namen deel in de klasse M. Het kampioenschap werd verreden over twee omlopen met hindernissen op 1.20m. Degene die twee keer foutloos waren mochten terug komen. Judith hoorde bij de foutloze combinaties. In de barrage liepen ze helaas tegen een fout aan. Maar alsnog was er een mooie 13e prijs en mag deze combinatie deelnemen aan Indoor Brabant. Voor het Nederlands kampioenschap staan ze reserve. "Ik ben heel trots op mijn paard, een jaar geleden liep ze nog maar B en nu doet ze het heel goed in het M!" Ook Sanny van der Velden startte met haar paard Esta in deze klasse. Zij was in de eerste manche foutloos. In de tweede had zij een pechfoutje waardoor zij een balkje van de hindernis tikte. Ze viel hierdoor net buiten de prijzen, maar wist wel een startbewijs voor Indoor Brabant te behalen.
Julia Geers rijdt in de hoogste klasse maar haar paarden. Ook zij heeft een startbewijs voor indoor Brabant verdiend! Een knappe prestatie met haar nog onervaren paard tussen alle professionals op dit niveau. Kijk voor meer foto's op www.mooirooi.nl











 

Nienke Thuens in actie. foto: Foto4U