Afbeelding

Rhode wint bekerwedstrijd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rhode is doorgedrongen tot de laatste zestien teams in de bekercompetitie amateurs zuid 2.

In de vierde bekerronde versloeg Rhode (koploper in de tweede klasse) DAW uit Schaik. DAW is de lijstaanvoerder in de derde klasse. Deze wedstrijd vond plaats op donderdagavond 22 februari en werd gespeeld in Boskant omdat Rhode niet beschikt over een hoofdveld met een lichtinstallatie. Rhode trad aan met een aantal wisselspelers in de basis en kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Uit een corner van Koen van der Zanden kopte Joep van de Mortel fraai binnen. In het vervolg van de wedstrijd werd door beide ploegen hard gewerkt, werden over en weer enkele kansjes gecreëerd, maar er werd niet meer gescoord. Hierdoor mag Rhode zich ook opmaken voor een spannend slot van de bekercompetitie.

Volkel volgende tegenstander
Er strijden nog zestien teams om de beker. In de achtste finale speelt Rhode op 22 maart een thuiswedstrijd tegen derdeklasser Volkel. De loting vond maandagavond plaats in Weert.

Vriendschappelijk wedstrijd
Afgelopen zondag werd uitsluitend gevoetbald op kunstgras. Aangezien Rhode nog niet beschikt over kunstgras, werd de thuiswedstrijd tegen Heeswijk afgelast en speelde Rhode in Veldhoven tegen tweedeklasser Marvilde. In deze nuttige wedstrijd won Rhode met 1 – 2 door doelpunten van Koen van der Zanden en Geert Oerlemans.

Zondag 4 maart: Helvoirt - Rhode
Zoals het er nu naar uitziet reist Rhode zondag naar Helvoirt voor de vijftiende competitiewedstrijd. Normaliter gaat deze wedstrijd door omdat Helvoirt beschikt over kunstgras. Alleen bij algehele afgelasting gaat uiteraard deze wedstrijd niet door. In de thuiswedstrijd op 8 oktober werd Helvoirt in een spannende wedstrijd met 1 – 0 verslagen. Rhode, vanaf de eerste competitiewedstrijd lijstaanvoerder, zal steeds gemotiveerde tegenstanders krijgen die punten van de koploper willen pakken.