Afbeelding

KV Rooi blijft in hoofdklasse

Sport

Sint-Oedenrode - Aan het begin van het korfbal seizoen had KV Rooi twee doelen opgesteld. Eén: om in de binnen competitie in de hoofdklassen te blijven korfballen, en twee: om in de buiten competitie te promoveren naar de hoofdklasse.

Het eerste doel is behaald, want de meiden van KV Rooi hebben genoeg punten behaald dat het al zeker is dat zij in de hoofdklasse blijven spelen, met nog twee wedstrijden op de planning. Het tweede doel is ook iets waar de meiden hard voor blijven werken en er alles voor doen om ook dit doel te behalen.

Afgelopen zondag speelde KV Rooi tegen Melderslo. Deze wedstrijd begon met een doelpunt aan de kant van Melderslo. Hierdoor werd KV Rooi wakker geschud en zo wisten ook zij doelpunten te maken. Er werd de rust ingegaan met 6-4 voor Rooi.
KV Rooi begon slecht aan de tweede helft en daar maakte Melderslo gebruikt van. Zij wisten al snel vier keer tot scoren te komen, wat heel de stand omdraaide naar een 6-8 voor Melderslo. Door elkaar op te peppen wist KV Rooi nog tot scoren te komen en met nog vier minuten op de klok stond het 9-10 in het voordeel van Melderslo. Door het zoeken van de juiste kans en het behouden van de concentratie kon KV Rooi nog tot scoren komen en werd er dus afgefloten met 10-10 op het scorebord. Allebei verdiend met één punt naar huis.
Aankomende week speelt het eerste van KV Rooi twee keer tegen Klimroos. De inhaalwedstrijd toen de schotklok uitviel, weten jullie dat nog? Toen we met 7-2 voorstonden en nu weer met 0-0 moeten beginnen. Wat een ellende, maar zoals altijd gaan de dames voor de winst. Deze inhaalwedstrijd wordt woensdag om 20:15 gespeeld in de Streepen. Ook zondag wordt er tegen Klimroos gespeeld om 10:10 in Hapert.