Winst voor KV Nijnsel

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag speelde Nijnsel thuis tegen Eyckelkorf/ Omhoog 1. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg uit Bergeijk eindigde in een 14-9 verlies voor de dames uit Nijnsel. Met het einde van de zaalcompetitie in zich was thuisploeg vastberaden een overwinning te behalen op dit team.

Nijnsel begon scherp aan de wedstrijd en wist al snel op een 3-0 voorspong te komen. De aanvallen waren vliegensvlug en de daaruit voortkomende doelkansen werden zorgvuldig afgerond. De tegenstander kwam later ook op gang en liet het hier niet bij zitten. De ploeg wist zich terug te knokken naar een gelijke stand. Het tempo van de wedstrijd bleef hoog waardoor er aan beide kanten slordige fouten ontstonden. Met een time-out werd weer even rust in het spel gebracht. Het was Nijnsel die weer op oorsprong wist te komen door het scoren uit een prachtige vrije worp. Hoewel de kansen over en weer gingen, was Nijnsel de uitploeg telkens een stapje voor en werd er gerust met een tussenstand van 8 tegen 6.
In de rust stuurde coach Nicole Raaijmakers er op aan om de rust te bewaren en de juiste kansen te pakken. Dit werd in de tweede helft van de wedstrijd goed uitgevoerd en zo ontstonden er lange aanvallen aan de kant van Nijnsel. Het schot werd wat minder trefzeker, en aan beide kanten vielen er minder doelpunten de tweede helft. Het lukte Nijnsel dan ook om de wedstrijd goed uit te spelen. Eindstand: 10-8.