Odisco wint vol overtuiging

Sint-Oedenrode - Odisco 1 speelde afgelopen zondag thuis tegen Rietvogels 1. De laatste wedstrijd tegen deze tegenstander eindigde in een gelijkspel. Om kans op degradatie te ontlopen, moest Rietvogels minimaal één punt pakken. Odisco wist dus dat het een felle tegenstander zou krijgen.

Odisco begon sterk aan de wedstrijd: verdedigend werd de tegenstander goed vastgezet en aanvallend werden er veel kansen gecreëerd. Na tien minuten nam de effectiviteit van de thuisploeg toe en werd de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. Dit resulteerde in een 12-3 ruststand.
In de rust werd Odisco verteld beheerst met de kansen om te blijven gaan en rustig door te scoren. Het spel was dynamisch en goed, waardoor twintig doelpunten te halen zou zijn.
Na de rust scoorde Odisco inderdaad door. Rietvogels kon af en toe ook een kans goed afronden, maar was geen partij voor Odisco. De dames uit Olland bleven met gemak vrijkomen en de ballen door de korf schieten. Marlon van Heeswijk leverde met negen doelpunten een grote bijdrage in de monsterscore. Na zestig minuten stond er een verdiende 25-10 op het scorebord.

Odisco werkte vandaag goed samen en speelde met veel vertrouwen. Hierdoor kon er maar liefst 25 keer gescoord worden. Met deze overwinning is de derde plek in de overgangsklasse veiliggesteld, wat voor een promovendus een zeer nette prestatie is. Volgende week speelt Odisco 1 nog in Venray tegen, de inmiddels kampioen, Oranje-Wit 1.

Odisco 2 speelt aankomende zondag de kampioenswedstrijd: bij winst of gelijkspel, haalt Odisco 2 het kampioenschap binnen. De wedstrijd is om 13:10 in Sporthal de Streepen in Sint-Oedenrode.