Op deze manier werd het pek gevuld met water.
Op deze manier werd het pek gevuld met water.

Nijnsel prepareert ijsbaan op 'het pek'

Algemeen

Nijnsel - Na ongeveer zes jaar lijken oude tijden weer te gaan herleven op 'het pek' bij de basisschool in Nijnsel. De voorspellingen qua vorst zijn de komende week dusdanig goed, dat schaatsen op het pek mogelijk zou moeten zijn.

Daarom hebben de dorpsraad en de oudercommissie van de basisschool in Nijnsel er dan ook voor gezorgd dat het pek zaterdag onder water is gezet. Het is altijd moeilijk in te schatten of de vorstperiode lang en stevig genoeg is om het betonnen speelveld om te toveren tot een ware ijsbaan, maar het water ligt er in ieder geval. Nu is het afwachten of de weergoden gunstig gezind zijn.

Om het gehele pek onder water te zetten is veel water nodig en om goed te profiteren van de vorst moest dit uiterlijk zaterdag worden gerealiseerd. Dankzij het snel inspringen van loonwerkersbedrijf Leenders uit Mariahout die zaterdag twee grote tankwagens met 36 kuub water heeft gebracht, werd de klus geklaard. Zoveel water is nodig omdat het pek enigszins bol loopt. Nu is het duimen geblazen voor vele uren onder nul en met een beetje geluk kan aanstaande dinsdag de baan geopend worden.