Michiel Bakker, Antonet van der Heijden en Frans Hulzink vormen het bestuur van Stichting MEIJ.
Michiel Bakker, Antonet van der Heijden en Frans Hulzink vormen het bestuur van Stichting MEIJ.

Maak kennis met: Stichting MEIJ

Algemeen

Meierijstad - Meierijstad is een toneelgroep rijker en niet zomaar eentje, Stichting MEIJ richt zich namelijk op alle kernen van onze gemeente. Sinds januari van dit jaar is de stichting actief en de repetities voor het eerste stuk zijn al in volle gang.

Antonet van der Heijden, Michiel Bakker en Frans Hulzink vormen het bestuur van de toneelgroep en het drietal heeft ontzettend veel zin om samen met de spelers een aantal prachtige stukken uit de grond te stampen. "Wij wonen alle drie uit Sint-Oedenrode, maar wij willen met onze stichting mensen vanuit heel Meierijstad en omgeving bereiken", vertelt Antonet, secretaris en tevens de regisseuse van het eerste theaterstuk. "Op dit moment zijn wij met een behoorlijke groep spelers hard aan de slag om in november 2018 ons debuut te maken. Aangezien wij ons richten op de verschillende kernen van onze gemeente, zullen wij dan ook op diverse locaties op het podium verschijnen."

De focus van de stukken die Stichting MEIJ gaat spelen, ligt op maatschappelijk getinte onderwerpen. Penningmeester Michiel Bakker vertelt verder: "Wij richten ons op serieuze thema's met een flinke dosis humor. Het publiek wordt aan het denken gezet en tegelijkertijd is er genoeg ruimte voor een lach. Een juiste balans van die twee vinden wij belangrijk."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant