Afbeelding

Talentencafé voor studenten en afgestudeerden

Algemeen

Meierijstad - De arbeidsmarkt van vandaag wordt gekenmerkt door steeds snellere veranderingen en schaarste aan goede werknemers. Voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt is het van belang dat studenten, werkzoekenden en starters in de regio hun talenten optimaal blijven ontwikkelen gedurende hun loopbaan.

Het Talentencafé draagt bij aan de juiste oplossing. Het betreft een nieuw en uniek programma wat in geen enkele andere economische regio wordt georganiseerd. Het is branche-overstijgend en biedt kansen aan MBO-, HBO- en WO-studenten en -afgestudeerden om zichzelf verder te ontwikkelen, zichzelf te profileren als (werkzoekende) starter en in contact te komen met bedrijven (en wellicht potentiële werkgevers)en andere talenten in de regio.

Het Talentencafé
Het Talentencafé zal in 2018 acht keer worden georganiseerd: vier maal voor voor MBO-studenten en –afgestudeerden en vier maal voor HBO- en WO-studenten en -afgestudeerden. De eerste twee  zullen plaatsvinden op 12 maart (HBO/WO) en 14 maart (MBO) van 14:00 – 19:30 uur.  Beide dagen zullen plaatsvinden in de Verspillingsfabriek in Veghel en staan dan ook in het teken van "het verspillen van voedsel", wat naadloos aansluit op het maandthema van We Are Food in Noord-Oost Brabant. De Talentencafé's bestaan uit een rondleiding in de Verspillingsfabriek, een inspirerende toespraak, interactieve werkgroepen en afsluitend een netwerkborrel met een hapje en een drankje. Met behulp van een MOOC (Massive Open Online Course) zal elke Talentencafé worden voorbereid. Deelnemen aan de MOOC is niet verplicht, maar de opdrachten die hier aan de orde komen, zullen ook terugkomen tijdens de Talentencafé's. De MOOC dient tevens als een online platform waarin talenten met elkaar kunnen communiceren en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Samenwerking
Het Talentencafé is een initiatief van VNO NCW Brabant Zeeland, AgriFood Capital Werkt! en JAMwerkt.nl. Zij hebben de handen ineen geslagen om studenten en starters uit de regio Noordoost-Brabant te koppelen aan bedrijven in dezelfde regio. Daarnaast draagt het Talentencafé door middel van de MOOC en de sparringssessies bij aan innovatieve en creatieve ideeën omtrent het thema en zal er nieuwe kennis worden vergaard en gedeeld.

Aanmelden
Elk Talentencafé biedt plaats aan 80 deelnemers. Wees er dus snel bij! Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.talentencafe.com.