Afbeelding
Foto: Jan Roche

Ollandia naar Tongelre

Sport

Sint-Oedenrode - Zondag staat er voor Ollandia opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal moet het naar Eindhoven, waar zij aan de Partituurlaan 100 gelegen sportpark moeten aantreden tegen Tongelre.

Deze bijna honderdjarige vereniging is in 1920 opgericht nadat enkele jongens tegen een echte leren bal wilde schoppen en daarvoor tien cent moesten betalen. Het is een tegenstander waarvan het vaandelteam in de jaren 60 en 80 uitkwam in de eerste klasse KNVB en die er nu naar streeft een stabiele derde klasser te worden. Het is aan Ollandia om er voor te zorgen dat zij niet ten koste van Ollandia een stap in die richting gaan zetten.

Ollandia zal dan echter anders voor de dag moeten komen als in de vorige wedstrijd en zal net als in elke andere wedstrijd vanaf het eerste tot laatste fluitsignaal bij de les moeten zijn en met volle overgave moeten strijden. Alleen als dit gebeurt kan men voor zichzelf en de supporters het jammerlijke verlies tegen Boerdonk enigszins rechtzetten. Ook de overige senioren- en jeugdteams hervatten in het komend weekend weer de competitie, waarbij er voor de Ollandia Vrouwen meteen een derby in en tegen Boskant op het programma staat. Voor de supporters dus weer volop de gelegenheid om hun favorieten te komen steunen.

Eerst kunnen de rikliefhebbers op donderdag 22 februari nog terecht in de kantine op sportpark Ekkerzicht.