Afbeelding

Sporttalent van Rooise bodem: Jarno van Gorkum

Algemeen

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode bulkt van het talent in allerlei takken van sport. DeMooiRooiKrant heeft enkelen van hen al in beeld gebracht en gaat er gewoon mee door. Waar zijn deze jonge sporters goed in? Wat willen ze bereiken? In de zesde aflevering vertelt Jarno van Gorkum over zijn sport: handboogschieten. Jarno (11) schiet nog maar een jaartje, maar heeft al laten zien dat hij een groot talent heeft. Daarom verdient hij een plekje in deze reeks.

Waarom ben je begonnen met handboogschieten?
"Ik heb het altijd leuk gevonden en mijn opa, Frans van den Bersselaar, deed het ook. Toen ik negen was, ging ik naar hem toe en hij zei dat ik ermee kon beginnen. Ik zit nu bij Concordia, maar ik heb heel veel van opa geleerd. Ik vind het ook erg leuk om te schieten."

Hoe vaak train je en wat doe je dan?
"Ik train eenmaal per week bij Concordia voor anderhalf uur. Mijn trainer is Peter Hulsen en als ik wil mag ik bij opa elke dag trainen. Ik stuur hem dan een appje en vraag hem of ik mag komen schieten, meestal na school. Dat mag altijd! Wanneer ik dan aankom staat er een pak in de tuin met een blazoen. Daar moet ik dan op schieten. Als ik binnenkom, staat mijn boog ook al paraat. Daar zorgt opa voor. Normaal schiet ik op een afstand van achttien meter, maar bij opa is dit vaak tien. Soms schiet ik wel vanaf achttien meter bij hem, maar dan moet ik van achter in de gang naar achter in de tuin schieten."

Vertel eens iets over je resultaten…
"Het begon bij het veldschieten met opa. Ik heb vorig jaar het rayonkampioenschap gewonnen bij de aspiranten en ik mag in maart meedoen voor aspiranten indoor NK. Het rayonkampioenschap vind ik tot nu toe het leukst dat ik heb mogen doen. Ook mag ik in maart naar De Beurs voor het Sportgala, want dan word ik gehuldigd."

Is er iemand naar wie je op kijkt?
"Opa zelf! En mijn favorieten zijn: Rick van den Oever, Sjef van den Berg en Jan van Tongeren."