VV Nijnsel ontbeert vertrouwen

Sint-Oedenrode - 'Lange halen snel thuis' is een bekende opmerking. Maar door de lange ballen die VV Nijnsel / TVE Reclame afgelopen zondag hanteerde, raakte de ploeg alleen maar verder van huis. Het jonge team liep daardoor in het mes van Nooit Gedacht en werd in de tweede helft keihard afgestraft. Toch is er een klein lichtpuntje waar het vaandelteam van Nijnsel zich aan vast moet houden.

De laatste twintig minuten van de eerste helft drukte VV Nijnsel de bezoekers namelijk vast op hun eigen helft. Niet door hoge ballen in de zestien te pompen, maar door scherp te zijn op de tweede bal en door over de grond en in een behoorlijk tempo rond te spelen. Dat spelletje ligt VV Nijnsel het best. Zo werden de punten in de eerste fase van de competitie binnengesleept. Helaas ontbreekt op dit moment het absolute vertrouwen om daarmee een wedstrijd naar de hand te zetten. Dat heeft ook te maken met het feit dat op dit moment geen enkele speler het doel makkelijk weet te vinden. De aanval staat zo droog als een emmer zand in de Sahara. Alleen middenvelder Rick van der Vleuten was er in de eerste helft nog het dichts bij na een krachtige solo.

Behoudens die twintig hoopvolle minuten had de thuisploeg niets in de pap te brokkelen. Nooit Gedacht is duidelijk eveneens geen topteam in deze rde Klasse, maar het wist VV Nijnsel wel op de belangrijke momenten af te troeven. Bovendien hadden zij wel scherpte voor de goal. In de beginfase hing een doelpunt in de lucht, maar pas in de vierde minuut na rust scoorde Nooit Gedacht 0-1. Vanaf de zijlijn was het overduidelijk een genadeklap voor VV Nijnsel. De spelers oogden machteloos na de tegengoal en kregen de spierballen niet meer opgepompt om Nooit Gedacht nog uit te dagen. Niet veel later werd het ook nog 0-2 door een ongelukkige eigen goal van aanvoerder Tom ten Broecke. Net voor tijd wist keeper Thijs van Esch na een eerste goede save niet te voorkomen dat de tweede inzet wel binnen werd geknald. Zo verscheen de 0-3 op het scorebord.

Verslagen droop de thuisploeg af. "We kunnen wel kijken naar wat we niet goed hebben gedaan, maar dat heeft niet zoveel zin", vertelt hoofdtrainer Arno Methorst na de wedstrijd. "We moeten ons vasthouden aan de fase waarin we het spel speelden dat ons het beste ligt." Als met dat spel ook nog eens goals gaan vallen, dan wordt de lijn omhoog vast en zeker op het juiste moment nog ingezet. Komende zondag verkast Nijnsel naar de Duitse grens, naar Siebengewald. Daar speelt de geel-blauwe brigade tegen Stormvogels. Een belangrijke wedstrijd waarin Nijnsel de nodige steun kan gebruiken.