Logo mooirooi.nl
Ilse, Rien en Koen van Kuringe voor hun pand aan de Eerschotsestraat.   | Fotonummer: f5f164
Ilse, Rien en Koen van Kuringe voor hun pand aan de Eerschotsestraat.
Bedrijfsnieuws

"Vol vertrouwen heb ik mijn werk uit handen gegeven"

Sint-Oedenrode - Ons dorp kent tientallen familiebedrijven die al enkele generatiewisselingen hebben gekend. Kinderen die op dit moment in de voetsporen van hun ouders staan of binnenkort het roer overnemen. Iedere maand gaan wij samen met deze (oud)ondernemers terug naar het begin. Mooie herinneringen en anekdotes komen aan bod. Deze keer schoof ik aan bij Van Kuringe Adviesgroep.

Door Manon Swinkels

Van Kuringe Adviesgroep, wie kent ze niet. Van zes kantoren in Sint-Oedenrode, Veghel, Schijndel, Beek en Donk, Oss en Boxtel terug naar één centraal punt op de Eerschotsestraat en een locatie in Veghel. Vader Rini heeft het verzekeringskantoor eigenhandig op poten gezet en met zoon Koen en dochter Ilse aan zijn zijde, is Van Kuringe Adviesgroep uitgegroeid tot een echt familiebedrijf.

Koen neemt een pen en een notitieblok voor zich en zet een tijdlijn op papier. Rini heeft namelijk zijn kennis van zaken opgedaan bij verschillende bedrijven en Van Kuringe Adviesgroep zoals wij deze vandaag de dag kennen, komt voort uit een andere onderneming.

"Hij is begonnen als bakker", vertelt Ilse. "Maar hij bakte er niets van!", lacht Koen. 'Van je kinderen moet je het hebben', zie ik Rini denken met een glimlach op zijn gezicht. "Als bakker was ik veel met klanten bezig en dat heb ik altijd heel leuk gevonden. In 1970 was het tijd voor iets anders en ik ging in dienst bij een verzekeringskantoor. Toen der tijd was één papiertje voldoende om in die branche te beginnen en ook hier zat ik qua omgang met klanten volop met mensen aan het werk. Een paar jaar later ging ik in dienst bij Marinus Kerkhof Makelaardij in Rooi en het viel mij op dat daar het verzekeringsplaatje ontbrak. Ik ben mij volledig gaan richten op assurantie en hypotheken om de makelaardij te ondersteunen."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!