Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

OLAT winterserie wandeltocht

Algemeen

Na de drukte van het carnaval even uitwaaien en tot rust komen tijdens de OLAT winterserie wandeltocht op zondag 18 februari vanuit Soerendonk, gelegen in het grensgebied met onze zuiderburen.

Vanaf recreatiepark Slot Cranendonck wandelen we via de rand van Soerendonk, over de Groote Heide en passeren de Strijper Aa. Via bos en heide naar de Achelse Kluis, voor velen is dit een bekende plek. Voor anderen is het een aangename verrassing: wat een mooi complex: de monumentale gebouwen, de poort, de binnenplaats, het winkeltje, de brouwketels en de taverne. Kijk even rond en/of geniet van een lekker stuk vlaai of een speciaal gebrouwen Trappist. Verder lang de "draad des doods", een restant uit WO1 op de grens tussen België en Nederland. Langs de Warmbeek, aan de Nederlandse kant heet het riviertje Tongelreep, één van de helderste riviertjes van Vlaanderen en Noord-Brabant. Ze stroomt over een grote lengte door natuurgebieden. De langste  afstanden gaan verder en komen in het Dommeldal nabij Schaft. Hier treffen ze een groot stiltegebied van bossen en weilanden, de zogenaamde Malpiebeemden. Via Domein de Bever in België en vervolgens door het mooie De Plateaux/Hageven. We wandelen door de bossen van de Beverbeekse heide. Verder over de Gastelse heide een mooi stukje heide. Hierna volgt een afwisseling van bosgebiedjes en stukjes heide. Langs het gehuchtje Cranendonck en door een fraaie bomenlaan terug naar de startlocatie.

Startlocatie is Woetz, Strijperdijk 9, 6027 RD  Soerendonk. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks is te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.