Afbeelding

Komende weekend Brabantse Kampioenschappen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Komend weekend is het zo ver! De Brabantse Kampioenschappen springen worden gehouden in de manege De Pijnhorst in Sint Oedenrode. Rijvereniging de Rooise Ruiters en Ponyruiters organiseren twee weekenden lang deze spannende competitie. Om zo'n evenement te kunnen organiseren en voor iedereen toegankelijk te houden, zijn ontzettend veel vrijwilligers en sponsoren nodig. Iedereen is welkom en de entree is gratis!

Rooise afvaardiging: Op 17 en 18 februari starten de ponyruiters in de springpiste. In het weekend van 24 en 25 februari is het de beurt aan de ruiters. Vanuit de eigen vereniging zullen drie ponyruiters en maar liefst negen ruiters deelnemen. Ook van de Nijnselse Ruiters en Vresselse Ruiters zullen (pony)ruiters deelnemen.
Paardenpraat: De weekenden zijn voor jong en oud! Het strodorp biedt ook de niet-paardenliefhebber gezelligheid. En… Op zaterdag 17 februari komen Britt Dekker en Esra de Ruiter van Paardenpraat een clinic geven! Hierbij maak je ook kans op een Meet & Greet met hen.
Indoor Brabant: Indoor Brabant is naast de Brabantse Kampioenschappen, hét Brabantse paardenspektakel. Het is uitgegroeid tot een enorm internationaal evenement, waar dit jaar een zeer groot deel van de wereldtop ook daadwerkelijk mee rijdt! Inmiddels is het al jaren een gewoonte dat de beste Brabantse ruiters worden uitgenodigd om op het prestigieuze Indoor Brabant te rijden. Dit jaar mogen de ponyruiters zowel op zaterdagmiddag als op zondagochtend starten in verschillende rubrieken. Zo mochten onze Rooise leden Pleun van der Vleuten en Eveline van der Looij hier al vaker rijden.
Loterij, met vele mooie prijzen! Op de Brabantse Kampioenschappen springen wordt er een loterij georganiseerd met hele leuke en originele prijzen, waaronder toegangskaarten voor Indoor Brabant! Daarnaast is het mogelijk om tijdens beide weekenden toegangskaarten met korting te kopen. Topruiters uit het team Piet Raijmakers zijn nauw betrokken bij de kampioenschappen. In de loterij wordt dan ook een springles verloot van Team Piet Raijmakers. Andere prijzen zijn onder meer een weekend lang een cabrio rijden en een portrettekening. Dus zorg dat je lootjes komt kopen!! Voor meer informatie check onze Facebookpagina of website: www.facebook.nl/rooiseruiters en www.rooiseruiters.nl.
High Fly: Één van de succesvolle springamazones is Marion Merks. Ondanks de carnaval, ging zij afgelopen weekend op concours in Geldrop. Zij wist met High Fly twee foutloze rondes te springen. Hiermee werd zij vierde in de klasse L.