Afbeelding

Aanstaande zondag topper op de Neul: Rhode – EVVC

Algemeen

Sint-Oedenrode - Aanstaande zondag wordt op de Neul  de topper uit de tweede klasse H gespeeld tussen koploper Rhode en naaste achtervolger EVVC uit Vinkel.

Deze wedstrijd stond 10 december 2017 op het programma, maar werd toen afgelast. EVVC is de enige tegenstander waar tegen Rhode nog niet heeft gevoetbald. Tegen de overige twaalf tegenstanders boekte Rhode 10 overwinningen, één nipte nederlaag ( 2  -  1 ) tegen Margriet in Oss en één gelijkspel  ( 1  -  1 ) thuis tegen het Bossche BVV. De overige 10 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Een bijzonder fraai resultaat waardoor Rhode met maar liefst 5 verliespunten minder dan nummer 2, EVVC,  en 12 verliespunten minder dan nummer 3, Prinses Irene, op kop gaat. Deze koppositie van Rhode gaat gepaard met het beste doelgemiddelde van deze klasse: 29 maal gescoord en 11 tegendoelpunten! Rhode heeft de eerste competitiehelft  bijzonder sterk gespeeld. Een goede keeper - een solide verdediging – een sterk middenveld – een scorende voorhoede, gecombineerd met veel strijd en inzet, maakte van Rhode een moeilijke tegenstander. Het siert Rhode dat het in iedere wedstrijd blijft  voetballen en haar eigen, succesvol,  spelletje blijft spelen.  Maar, successen in de eerste helft van de competitie zijn geen garantie voor succes in de tweede helft. Tegenstanders zijn vaak meer dan 100 procent gemotiveerd om tegen de koploper punten te pakken. Dit betekent dat Rhode iedere wedstrijd vanaf het begin bij de les zal moeten blijven en zal moeten blijven uitgaan van eigen kracht.

Het is ook  een knappe prestatie van EVVC, Eerste Vinkelse Voetbal Club uit Vinkel met 2365 inwoners , om al voor het vijfde jaar achtereen in de tweede klasse uit te komen. Vorig jaar werd tot het laatst mee gestreden om het kampioenschap. Ook dit jaar kent EVVC een uitstekende eerste helft van de competitie met 8 overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen, resulterend in de tweede plaats achter Rhode. EVVC, een echte dorpsclub, bestrijdt de tegenstanders, evenals Rhode, met veel strijd en inzet en blijft doorgaan tot de laatste seconde.