Afbeelding
Foto: Stagiar DMRK

Meierijstad maakt werk van duurzame renovatie sporthal

Algemeen

Schijndel - De Castorhal in sporthal de Dioscuren in Schijndel is aan renovatie toe. De hal is gebouwd in 1970 en sommige materialen zijn aan het einde van hun levensduur. Bij de renovatie wordt onder andere de dakbedekking vervangen, komt er nieuw sanitair en tegelwerk. Ook worden er installaties vervangen.

Combinatie renovatie en verduurzaming
De renovatie is een natuurlijk moment om tegelijkertijd besparende duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Het gaat dan om de toepassing van Led-verlichting, zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening, extra gebouwisolatie en luchtbehandeling met warmteterugwinning en zonnepanelen. Dit past helemaal in de ambitie van Meierijstad en draagt bij aan het streven naar een volledig energie neutrale gemeente in 2050.

Voor deze verduurzaming was nog geen bedrag opgenomen in de bestaande begroting. Daarom heeft het college de gemeenteraad een aanvullend krediet gevraagd. Dit kan later terug verdiend worden door de jaarlijkse besparing op de energie- en onderhoudskosten.
Wethouder Coby van der Pas: 'Na deze grondige renovatie kan de Castorhal weer zo'n 25 jaar mee en kunnen onderwijs en sporters weer volop sporten in deze vernieuwde wedstrijdhal. De werkzaamheden voor de renovatie en verduurzaming staan gepland voor de zomervakantie 2018. Zo hebben de verenigingen en scholen, die gebruik maken van de hallen, er zo min mogelijk last van'.