Otte Strouken reikt de onderscheiding uit aan Bert Vervoort.
Otte Strouken reikt de onderscheiding uit aan Bert Vervoort.

Zilveren Draaginsigne voor Bert Vervoort

Historie

Sint-Oedenrode - Gisterenavond was het volle bak bij d'n Einder. Alle leden van de Heem-natuurgroep rekenden op een bijzondere lezing van Mari van Bijl, maar de aftrap van de avond verliep net even anders. Cor van Laarhoven, voorzitter van de club, had namelijk een belangrijke mededeling.

Met een grote bos bloemen richtte Cor zijn woord aan Bert Vervoort. "Wij willen Bert Vervoort bedanken voor het vele nuttige werk dat hij heeft verricht voor het Brabants grondgebied en niet te vergeten het Brabants heem. Wij waarderen zijn inzet ontzettend en wij feliciteren Bert met zijn 25-jarig jubileum."

Maar dat was nog niet alles. Nog een beetje beduusd stond Bert met het prachtige boeket in de volle aandacht, toen Cor het woord gaf aan Otte Strouken, bestuurslid van het Brabants Heem. Hij had namelijk wel een heel speciale verassing voor Bert: De Zilveren Draaginsigne met oorkonde voor zijn heemkundige inzet. Na een aantal mooie woorden en luid applaus, werd de onderscheiding door Otte opgespeld.