Carlo is vereerd wanneer hij de onderscheiding krijgt van de Belgische delegatie.
Carlo is vereerd wanneer hij de onderscheiding krijgt van de Belgische delegatie. Foto: Sandra van der Linden

Onderscheiding uit Belgische handen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Veel carnavalsvierders die vorig jaar de optocht hebben gezien, herinneren zich wellicht het roze pak van de "Prins van Meierijstad" die door de Heikneuters als onderdeel van hun deelname werd neergezet. Achter hoe men aan dit pak is gekomen schuilt een lang verhaal met het afleggen van vele kilometers van- en naar West-België. Daardoor is een heuse vriendschapsband ontstaan met het Comité Rodenbach Carnaval uit Roeselare. Afgelopen weekend was het comité uit Rodenbach in Papgat om te proeven hoe Carnaval in Papgat wordt georganiseerd en gevierd. Maar ook voor een andere bijzondere reden…

Op vrijdagavond woonden zij de Bonte Avond van de Heikneuters bij waarna zij op zaterdagochtend de bouwlocatie bezochten om met eigen ogen te aanschouwen hoe de Heikneuters een Carnavalswagen creëren. Later in de middag stond een bezoek aan café de Ossekop gepland waar een afvaardiging van de Papbuiken onder leiding van Vorst Harrie Vulders de vrienden uit Roeseleare met passie verhaal deden. Over hoe Carnaval in Papgat is ontstaan en hoe het nu nog gevierd wordt.
Tijdens deze bijeenkomst reikte het comité uit Roeselare een bijzondere onderscheiding uit aan de voorzitter van de Heikneuters, Carlo van Kessel. Als dank voor het leggen van de bijzondere vriendschapsband en het gastvrije ontvangst in Papgat werd Carlo onderscheiden tot "Erelid Rodenbach Carnaval 2018".

Een trotse Carlo benadrukte na het ontvangen van de onderscheiding dat niet alleen hij, maar de gezamenlijke Heikneuters de vriendschapsband omarmen. De bij de onderscheiding behorende documenten en kunstwerk gaan een plek gaan krijgen waar ieder lid van kan genieten.