Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Wat schuift het eigenlijk?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Drank speelt een destructieve rol in mijn familie. Wat alcohol met mensen doet, zag ik bijna dagelijks aan mijn ouders. Vreselijk, dat gescheld en geschreeuw, als ik weer 's stomdronken thuiskwam. Nu weet ik inmiddels: Veel drinken is nooit het antwoord … behalve op de vraag "wat ga je met carnaval doen?"

Door: Mark van de Veerdonk

Vorig jaar had ik zoveel op, dat de barkeeper me niets meer wilde geven. Sterker nog, hij bleef maar volhouden dat ze in deze Rabobank helemaal geen bier schonken. Ja ja, wel een balie en geen tap, geloof jij 't? Buiten heb ik toen, net als die Veghelse praalwagen, mijn kop gestoten tegen een stoplicht. Boem, stop, en mijn licht ging uit. Wat ik verder heb gedaan, geen idee. De volgende ochtend werd ik ruw wakker gemaakt door mijn vriendin. Of dat mijn kleren waren, op dat hoopje bij het raam. "Sorry, vergeten op te vouwen", probeerde ik nog. "Mij best", antwoordde ze, "maar ga nou die afrit af, ik wil naar mijn werk." Op weg naar binnen, kwam ik ineens op een lumineus idee. Ik begin een brouwerij en noem mijn bier "Met Mate". Dan krijg ik gratis reclame bij al mijn concurrenten. Zo zie je maar. Met een glaasje op, kun je wel degelijk iets briljants bedenken.

Zo bladerde ik van de week op de site van deze MooiRooikrant door de enorme lading foto's van de bonte avonden in Nijnsel en Olland. Natuurlijk kwamen daar de bekende indiaan, enkele sumoworstelaars en wat travestieten voorbij, maar ineens viel mijn oog op een bijzondere fotoserie gemaakt door Jos van Nunen. Op foto 1 stapt een hele normale man het podium op; krulletjes, gymschoenen, ik schat hem half 40. Hij gaat op een stoel zitten en doet zijn schoenen uit. Hij draagt blijkbaar geen sokken. Op foto 3 komt een muzikant het podium op. En dan gebeurt het: De muzikant pakt het linkerbeen van de man en haakt zijn schuiftrompet tussen de tenen van de man. Op de laatste foto zie je de schuiftrompettist trekkend aan de kuit van de man zijn instrument bespelen.

Geniaal! Geen idee wie dit staaltje omslachtig trompetspelen heeft bedacht, maar hij of zij moet goed zat zijn geweest. Kan niet anders.