Afbeelding
Foto: Bart van der Heijden

Dansmariekesfestijn: proloog voor Carnaval

Algemeen

Sint-Oedenrode - Al dansend rondom de brandende Wilhelmke Pap wordt traditioneel het carnaval afgesloten, maar sinds negen jaar wordt het ook dansend ingeluid. Tijdens het Dansmariekesfestijn 2018 gaat Prins Ton Pap d'n derde het allemaal beleven want hij is samen met adjudant Sander en zijn gevolg de hele avond aanwezig om de vele prachtige en soms ook hilarische optredens te aanschouwen.

Nieuw dit jaar is dat spreekstalmeester Edward van den Elsen deze avond niet meer aan elkaar praat. Deze "kiemlegger" van het hele "Papgats dansmariekesfestijngebeuren" gaat zijn opvolger Frank van Genugten vanuit de zaal aanmoedigen en dit jaar vanaf een afstandje de optredens toejuichen. Dit jaar zal hij ongegeneerd "zijn" Bobliners kunnen aanmoedigen, die als winnaars van afgelopen jaar hun titel zouden kunnen prolongeren.

Niet nieuw is de jurysamenstelling. Ook dit jaar is er weer een delegatie van "De Heeren Adjudant" bereid gevonden om de optredens te beoordelen. Een mooie, belangrijke maar ook lastige taak, al weegt deze niet op tegen de zware taak die ze hadden toen ze tijdens carnaval hun prins moesten ondersteunen.

Het belooft weer een geweldige happening te worden. De naderende carnaval zorgt bij de nog frisse carnavalsvierders voor kriebels in de buik waardoor de beentjes gegarandeerd de lucht in zullen gaan. Wie de proloog van carnaval mee wil maken is op 9 februari vanaf 20.00 uur van harte welkom in De Vriendschap. Doe mee met de aftrap voor carnaval 2018 en vergeet voor even al je zorgen..!