Afbeelding

Burgemeester brengt bezoek aan Wijbosch

Algemeen

Wijbosch - Afgelopen donderdag, 25 januari, bracht burgemeester Van Rooij een kennismakingsbezoek aan Dorpsraad Wijbosch. Enkele bestuursleden ontvingen de burgemeester, wethouder, beleidsondersteuner en buurtadviseur en verwelkomde hen in dorpscentrum De Schakel.

Het bestuur van dorpsraad Wijbosch vertelde de burgemeester en zijn aanhang over de geweldige inzet van de vele vrijwilligers en hun betrokkenheid bij de diverse verschillende activiteiten. Zonder hen zou Wijbosch nu niet zo bruisen van activiteiten. De voorzitter vertelde over het beleidsplan van de dorpsraad met de speerpunten voor de toekomst, zoals woningbouw en vereiste voor iedere vrijwilliger van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Na het introductie-uurtje ging het gezelschap het gehele multifunctionele centrum bekijken en zagen het Internetcafé in actie. Daarna maakten ze een rondje door het park om zo weer via het kinderdagverblijf uit te komen bij de basisschool.

Hier werd door enkele leerlingen een petitie aangeboden omtrent het gevoel van onveiligheid van het dorpsplein, met de vraag om een onafhankelijk onderzoek om eventuele knelpunten op te lossen. Als laatste werd de burgemeester en wethouder een ritje aangeboden met de Wèp-bus, waar ze project Beukenhof bezochten en een kijkje namen bij de Schaapskooij, Hardveld en de velden van Celeritas en WEC. De burgemeester vond dat hij een prima eerste indruk had gekregen van het kerkdorp en hoopte nog vaker en meer te horen over Wijbosch.