De campagne is vanmiddag gestart en daar was ook wethouder Van Rooijen (r) bij aanwezig.
De campagne is vanmiddag gestart en daar was ook wethouder Van Rooijen (r) bij aanwezig.

Start glasvezelcampagne Meierijstad

Algemeen

Meierijstad - Vandaag is het startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Meierijstad en St. Michielsgestel. Vanaf 19 februari kunnen de inwoners van beide gemeenten zich inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Zij kunnen hiervoor terecht bij Glasvezel Buitenaf. Mabib en Glasvezel buitenaf gaan vanaf vandaag verder onder de naam Glasvezel buitenaf. Beide partijen werkten al langere tijd samen en nu is er gekozen om onder één naam verder te gaan. Dit heeft verder geen gevolgen voor het aanbod en de voorwaarden richting de inwoners en bedrijven in het buitengebied van Meierijstad en St. Michielsgestel.

Iedereen persoonlijk informeren
Om de inwoners en bedrijven goed te informeren, organiseert Glasvezel buitenaf in de week van 5 maart een aantal informatieavonden. Hiervoor ontvangen de inwoners en bedrijven die tot het buitengebied horen, een persoonlijke uitnodiging. Als op 7 mei 50% deelname is gehaald, dan wordt er glasvezel aangelegd in het buitengebied.

Over Glasvezel buitenaf
De ambitie van Glasvezel buitenaf is om iedereen in het buitengebied toegang te bieden tot snel internet. Inmiddels is Glasvezel buitenaf actief in verschillende provincies en heeft het 20 succesvolle glasvezelcampagnes afgerond. Hierdoor hebben al 70.000 huishoudens en bedrijven in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Brabant de beschikking over toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk. Glasvezel buitenaf is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied.