Bennie Gevers krijgt hier het speldje van Janny Forsten.
Bennie Gevers krijgt hier het speldje van Janny Forsten. Foto: Kim Verstappen

Bedrijfsleider Albert Heijn krijgt vergeet-me-nietje

Algemeen

Sint-Oedenrode - De bedrijfsleider van de Albert Heijn in Sint-Oedenrode, Bennie Gevers, heeft op maandag een vergeet-me-nietspeldje gekregen. Het speldje, symbool voor een toekomst zonder dementie van de Alzheimer stichting, is uitgereikt door de kerngroep Dementie Vriendelijke Gemeente (DVG).

Bennie Gevers had geen idee wat hem overkwam. Hij wist niet dat hij het speldje in ontvangst mocht nemen. Het kwam dan ook als een verrassing toen Janny Forsten (medewerker Welzijn de Meierij) en Ingrid Gevers (medewerker Brabant Zorg) ermee de winkel in kwamen.

"De Albert Heijn is de eerste die dit speldje van ons in ontvangst mag nemen", vertelt Janny. "Deze winkel doet het heel goed op gebied van omgaan met dementie. We willen daarom het speldje aan de bedrijfsleider geven. We hopen zo ook dat andere ondernemers zich bewust worden van klanten met dementie."
De Albert Heijn zit nu eenmaal dicht bij verschillende ouderwoningen en het is dus ook niet gek dat er soms mensen binnenlopen die dementerend zijn of wat meer hulp nodig hebben. "Dit is een grote eer", laat Bennie weten wanneer hij het speldje in ontvangst heeft genomen. Hij laat vervolgens weten dat het dementievriendelijke zit in de omgang met mensen. "Het is eigenlijk een keuze met hoe je er mee om wilt gaan. Als het hier gebeurt dat het bijvoorbeeld een keer wat langer duurt met het afrekenen is dat niet altijd fijn. Je kunt hierdoor geërgerd raken, maar het is nu eenmaal zo. Als je dan juist dat begrip toont en zorgt dat iemand goed geholpen wordt, bereik je er veel meer mee."

Om Meierijstad volledig dementievriendelijk te krijgen moet er nog veel gebeuren. "Dit is nog maar het begin", vertelt Janny. "Om verandering te brengen moeten mensen leren het te herkennen en hoe je ermee om moet gaan." Ingrid voegt daar nog aan toe dat dementie momenteel nog vrij onbekend is.