Afbeelding

Oprichting lees- en luisterclubs Meierijstad

Algemeen

Meierijstad - Samen inspiratie opdoen in een leesclub geschiedenis of een luisterclub klassieke muziek? Reserveer dan maandag 5 februari in je agenda. Dan kun je meer informatie krijgen over beide groepen. Voor de leesclub is dat van 10.00-12.00 uur in de bibliotheek van Sint-Oedenrode –aan de Deken van Erpstraat 1- en voor de luisterclub is de bieb van Veghel –aan de Markt 1- van 14.00-16.00 uur geserveerd.

De informatiebijeenkomsten in de genoemde bibliotheken zijn een initiatief van de bibliotheek samen met de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat een leesclub geschiedenis en een luisterclub klassieke muziek. Het gaat om groepen van 6-8 personen, die zeven keer per jaar bij elkaar komen. Senia levert het studie-en discussiemateriaal aan de hand van zogenaamde lees- en luisterwijzers. Het is duidelijk geen cursus maar een manier om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen over een gekozen boek of een muziekstuk.

Op de website www.senia.nl staat bij de rubriek 'Leesgroepen' meer over de boeken waarvoor al leeswijzers beschikbaar zijn en bij het kopje 'Muziek' meer informatie over de luisterwijzer en – voor de liefhebbers – alvast wat fragmenten die via een link naar internet al beluisterd kunnen worden. De informatie over de werkwijze en de kosten wordt gegeven door ambassadeurs van Senia. Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.