Afbeelding

Voor vrouwen, door vrouwen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zo kun je de opzet van Knitted Knockers noemen. Knitted Knockers zijn gebreide borstprotheses. Het idee is over komen waaien uit Amerika. Daar kreeg Barbara Demorest borstkanker. Omdat zij de siliconen prothese niet prettig vond én omdat zij ook een breiwinkel had, ontwikkelde zij het patroon voor de Knitted Knockers.

Knitted Knockers zijn gemaakt van speciale katoen, zijn zeer licht van gewicht en wasbaar. Ze worden geleverd in een setje van twee, zodat er altijd een in de was kan.
Je kunt er ook mee zwemmen, maar voor vrouwen die vaak zwemmen hebben we ook de aqua Knocker ontwikkeld. Die is geheel synthetisch, zodat hij zo min mogelijk vocht opneemt.
In de Knitted Knocker zit een gaatje, zodat er vulling bij of uitgenomen kan worden. In Noord Eindhoven worden deze nu gebreid door een groep van enthousiaste vrijwilligsters. De protheses worden gratis ter beschikking gesteld aan vrouwen die t.g.v. borstkanker geopereerd zijn. De groep breit alleen in lichte, neutrale kleuren, omdat daar meer vraag naar is. Op verzoek kan in een afwijkende kleur gebreid worden. Verzenden is mogelijk, passen bij het afhaaladres ( Eindhoven Noord) kan ook. Zelf aan de slag? Kijk dan op: knittedknockers.nl. Voor meer informatie/ bestellen: zie website of bel José Hertogs: 0636291509.