Trots toonden de kinderen hun diploma.
Trots toonden de kinderen hun diploma.

Dik verdiend diploma van de VoorleesExpress

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wat een feest! Vijftien kinderen in Sint-Oedenrode hebben woensdagmiddag hun diploma van de VoorleesExpress ontvangen.

Wat hebben ze veel geleerd en veel gelezen. De broertjes, zusjes, papa's en/of mama's ook. Twintig weken lang is een voorlezer bij hen thuis geweest. Zij hebben de kinderen met plezier laten lezen en met de papa's en/of mama's is gekeken hoe zij het 'samen bezig zijn met de taal' over kunnen nemen.

Cherdine van Zutphen, projectleider VoorleesExpress bij Welzijn De Meierij, is blij met dit programma. "We hebben hiermee iets in handen om al vroeg in het leven van de kinderen een taalachterstand te helpen voorkomen. Daarnaast is het een programma dat zich richt op het hele gezin. Een voorlezer wordt al snel een vertrouwenspersoon die verbindingen kan leggen met andere mensen en/of activiteiten in buurt of wijk. Zoals naar passend vrijwilligerswerk, het sociaal spreekuur of naar een taalcursus. Maar nu staan de kinderen terecht in de schijnwerpers. Heel hartelijk dank aan alle gezinnen, de voorlezers en aan de vrijwillige coördinator van dit project! Op naar nog veel meer (voor)leesplezier!" Meer informatie over dit preventief project of aanmelden? Welzijn De Meierij, 073 544 1400

Afbeelding