Burgemeester van Rooij is gesprek met jongerenwerkers en andere medewerkers van Ons Welzijn.
Burgemeester van Rooij is gesprek met jongerenwerkers en andere medewerkers van Ons Welzijn. Foto: Jos van Nunen

Burgemeester Van Rooij maakt kennis met jongerenwerk

Algemeen

Meierijstad - In de kennismakingsronde door Meierijstad van burgemeester Kees van Rooij was dinsdag het jongerenwerk aan de beurt.

Dat vond plaats in jongerencentrum De Kluis aan de Noordkade, rond een groot bedieningspaneel waarmee de stroomvoorziening van het voormalige fabriekscomplex werd geschakeld, ludiek omgebouwd tot tafel. Medewerkers van Ons Welzijn, onder wie jongerenwerkers, stelden zichzelf voor, mochten zeggen waar ze het meest trots op waren maar ook waar ze in de praktijk tegenaan liepen. Van Rooij, wethouder Menno Roozendaal en de medewerkers bestookten elkaar met vragen. De medewerkers maakten ook gebruik van de gelegenheid om hun meest dringende wensen aan het college kenbaar te maken. Een daarvan was een aanspreekpunt bij de gemeente, als Ons Welzijn tegen een situatie aanloopt waarbij acuut iets moet gebeuren. Binnen de deskundigheidsdisciplines waren de lijntjes al kort, maar naar de gemeente nog niet. Van Rooij neemt dat signaal mee naar het college.

Het kennismakingsbezoek werd afgesloten met een rondleiding en een kijkje achter de schermen bij het nieuwe theater De Blauwe Kei.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding