Afbeelding

Van den Oever Brons op Ghents Archery Festival

Sport

Sint-Oedenrode - In het weekend van 13 en 14 januari veroverde Rick van den Oever de 3e plaats tijdens het Ghents Archery Festival. Tijdens deze wedstrijd wordt er geschoten volgens het Face 2 Face format waarbij 6 personen een poule vormen. In deze poules worden onder 5 wedstrijdjes van 12 pijlen verschoten tegen steeds een andere tegenstander uit de poule.

De hoogste 2 van iedere poule gaan steeds door naar de volgende pouleronde. Rick won zijn eerste 2 poulerondes overtuigend op zaterdag met 10 wedstrijdpunten. Op zondag won hij zijn eerste pouleronden bij de laatste 30 schutters en deelde hij een eerste plaats in zijn poule bij de laatste 12 schutters.

De finale bestond uit een zestal heren volgens het Last Man Standing format. Iedere serie van 3 pijlen valt de laagst score de persoon af waar uiteindelijk een winnaar overblijft. Rick werd uiteindelijk 3e in deze finale. Komend weekend staat het NK indoor op het programma. Hierna zit zijn indoorseizoen erop en gaat hij zich voorbereiden op het outdoorseizoen.