Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Wick van de Ven pakt derde plek

Sport

Sint-Oedenrode - Wick van de Ven was de enige deelnemer namens Dai-Ippo op het jaarlijkse judotoernooi van judo club Gemert. Wick had zaterdag middag al lekker warm gedraaid tijdens de Brabant Cup Waar hij een tweede plek opeiste. Daarna was de tegenstand wel wat groter. Ook het niveau lag duidelijk hoger.

Wick had in de eerste ronde een vrij loting maar daarna moest hij aan de bak. Hij won zijn eerste twee partijen. Daarna moest hij zijn meerdere erkennen aan de uiteindelijke nummer 2. Na dit verlies moest hij zich weer opladen om de strijd voor de derde plek. Hij wist deze partij te winnen en pakte hiermee de derde plaats.

Op zaterdag ging Wick met nog 15 andere judoka's van Dai-Ippo naar Oirschot voor de Brabant Cup. Daar behaalden de Rooise mooie ereplaatsen. Er waren eerste plaatsen voor Hein Korsten, Jamie Bekkers en Pip van Nimwegen. Tweede plaatsen waren er voor Wessel Biemans, Lars de Groot, Luka Smith, Matthijs Liewes, Marlène Kastelijn, Laura van de Hurk en Wick van de Ven. Derde plaatsen waren er voor Boet Strijbos, Jannick Schilder, Alizee Foolen en Rolf van Boxmeer. Voor Robin van Wijk en Youri Biemans was er deze keer helaas geen podiumplaats.