Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Speelt Theo Lucius binnenkort op het hoofdveld van Rhode?

Algemeen

Ik wil niet gaan stoken in een goed huwelijk, begrijp me goed, maar wat zijn die gemeenteraadsleden van Meierijstad toch een stel pinnen, BAH! Natuurlijk moet voetbalclub Rhode snel een nieuw sportcomplex krijgen. Ze kunnen momenteel in de middencirkel rijst planten! Met die storm van vorige week legde zowaar een binnenvaartschip, dat vanuit Den Bosch was komen binnenwaaien, aan bij de dug-out van de bezoekers. Nee, dat kan zo niet langer. Ik zou zeggen, kom op met dat geld, anders stapt Rooi alsnog uit die fusiegemeente!

Al moet ik niet te hard schreeuwen, want ik kan zelf ook best gierig zijn. Als ik geld overmaak aan Unicef of Memisa, dan wil ik wel graag anoniem blijven, dus zet ik nooit mijn handtekening op de cheque. Ik heb dat krenterige van mijn oma. Als het nette pak van opa naar de stomerij moest, dan stopte zij de zakken eerst vol sokken en onderbroeken. En dure antirimpelcrème gebruikte oma nooit! Onzin! Ze deed gewoon haar BH uit, weg rimpels. Jawel, mijn oma wist hoe ze moest bezuinigen. Ze had niet voor niets de crisisjaren '30 meegemaakt. "Toen hadden we het zwaar, Mark. Ik moest de kleren van mijn oudere zus afdragen, terwijl ze die nog aan had. Gegeten heb ik niet in die tijd. Iemand die bij ons een boer liet, was een leugenaar." Oma kon smakelijk vertellen over die ellendige tijd. Haar verhalen over hun armoedige huisje zijn inmiddels legendarisch. "Onze badkamer was zo klein, ik moest mijn tanden verticaal poetsen. Een kachel hadden we niet. We hadden het enkel warm als moeder weer 's één van mijn zussen aan het baren was. Och, en het dak was zo slecht. Stront op de vloer betekende niet meteen dat onze hond dat had gedaan."

Mijn oma is helaas allang overleden dus ik kan haar niets meer vragen. Maar waarschijnlijk zou zij wel weten hoe voetbalclub Rhode tijdelijk het hoofd boven water zou kunnen houden. Waarschijnlijk met 11 zwembandjes en wat snorkels. En verder zou ze adviseren om het hoofdveld door de week te gaan verhuren aan ex-voetballer Theo Lucius. Theo is tegenwoordig namelijk sportvisser.