Een vriendschappelijke maar spannende wedstrijd voor de Rozelaer.
Een vriendschappelijke maar spannende wedstrijd voor de Rozelaer.

Vriendschappelijke maar spannende wedstrijd Rozelaer

Algemeen

Sint-Oedenrode - Maandagavond schoten de leden van de Rozelaer een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Vrienden van Pieter Breugel. De vereniging die het dichtstbij zijn gemiddelde schiet, wordt de winnaar. Er wordt een wedstrijd thuis en uit geschoten. In de eerste wedstrijd (uit) schoot de Rozelaer 32 pluspunten. De Vrienden van Pieter Breugel schoten 38 pluspunten. Over enkele maanden is de thuiswedstrijd voor de Rozelaer en zal de winnaar bekend zijn.

Dinsdag hebben de leden van de Rozelaer een wedstrijd in de competitie geschoten. De winnaars waren Antoon Vervoort en Jan van Bergen met 222 punten. De overige scores: Jan van Erp 212, Jan Gordijn 211, Ron Spijker 184 en Toon Hermes 183.

De derde wedstrijd in de 25 meter 1 pijl competitie is deze week geschoten. De senioren schoten in Liempde. De scores: Recurve: Martie Verhoeven 204, Simon Boersbroek 202 en Jan van Bergen 226. Compound: Paul van de Mortel 222, Wil Kivits 231, William Huyberts 224 en Theo Passier 225. De jeugd schoot vrijdag thuis. Hun scores: Daan Foolen 102 (PR), Puck Foolen 85 (PR), Jelt de Bie 154 en Ray Matuszewski 188.

Vorige week zondag schoten Theo Passier en René van Erp de winterveld in Sint-Oedenrode. Zij schieten beide bij de heren masters compound. Met een score van 762 punten werd Theo winnaar en René werd vierde met 592 punten.

Kristin Davies en Sjef van den Berg schoten dit weekend in Nîmes een indoor worldcup. Kristin schoot 510 punten en eindigde op de 56e plaats bij de dames recurve. Sjef schoot 597 punten en ging als eerste geplaatst naar de finales. In de eerste ronde won hij met 6-0 van zijn Britse tegenstander. In de achtste finale trof hij zijn teammaat Steve Wijler. Sjef schoot twee negens in zijn vijftien pijlen. Helaas één teveel en hij verloor met 4-6. Sjef eindigde als negende.

Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden, op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.