Afbeelding
Foto: Bart van der Heijden

33 jaar Kapellenavond in Papgat

Algemeen

Papgat - Waarschijnlijk kunnen maar weinig dorpen zeggen dat ze ieder jaar vlak voor Carnaval een geweldig carnavalsevenement georganiseerd kunnen krijgen. Hier bij ons in Rooi gaat het op zaterdag 27 januari voor de 33ste keer gebeuren.

De Rooise Kapellenavond is inmiddels wereldberoemd in heel Rooi. Van d'n Boskant tot Nijnsel en van Olland tot 't Everse. En da's natuurlijk niet zomaar, want wat zou Carnaval in Papgat zijn zonder kapellen of zonder kapellenavond, 33 jaar al. Een bijzonder jubileum. Maar liefst tien kapellen hebben zich ingespannen om een succes van de avond te maken. Met een oorverdovend "Willem Papbuik", zullen zij gezamenlijk de Prins en zijn gevolg verwelkomen. Dit jaar zonder Blèrcup, maar met een feestelijk thema. We gaan deze keer Zuid-Amerikaans. Iedere kapel speelt het derde nummer rond dit thema en doet daarmee een gooi naar de winst van de avond. Maar wat valt er, behalve eeuwige roem, nog meer te winnen? Een weekendje weg, een pak koffie, gereedschap, cadeaubonnen? We zaten zelfs te denken aan een half varken, maar da's het ook niet geworden, omdat vlees nou eenmaal snel bederft. Uiteindelijk hebben we iets bedacht. Het wordt een verrassing.
Ook hebben we de jurering aangepast. Iedere kapel heeft een eigen jurylid, dat uiteraard geheel objectief de andere kapellen gaat beoordelen. Dat zal gebeuren onder het toeziend oog van juryvoorzitter Edwin Gordijn.
Wat is er dit jaar nog meer veranderd? Binnen de commissie "Kapellenavond", zijn enkele wijzigingen geweest. Zo is Harry Passier na zestien jaar als voorzitter gestopt. Behalve Harry is ook Michiel Bakker gestopt. Zij zijn beiden opgevolgd door respectievelijk Willie Rust en Marielde van den Broek.