Afbeelding

Rooise judoka's pakken weer prijzen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het was een druk weekeinde voor de Rooise judoka's. Er werd op verschillende niveaus gestreden om het eremetaal. Voor de beginners gebeurde dit in Mierlo. Daar wisten Fenn Klokgieters en Quinton Marinus een eerste plaats te behalen. Wessel Biemans moest deze keer tevreden zijn met een tweede plaats.

Eric Markgraaff en Cor van der Heijden reisden zaterdag af naar Roermond voor de tweede Open Limburgse Kodokan Kata Kampioenschappen om hun titel verdedigen. Ze hebben de laatste weken stevig gewerkt aan de tips die hun Japanse leraar hen in begin december gegeven heeft. Zowel Eric als Cor waren blij met hun uitvoering. Het was hen gelukt om de nodige aanpassingen op de juiste manier uit te voeren. De scherpte was er nog niet helemaal, maar de jury vond het Rooise koppel wel veruit het beste. Dus wederom wisten ze de titel te pakken. Dit is natuurlijk mooi meegenomen in hun voorbereiding op het NK op 4 februari te Beverwijk.
Ook op het Matsuru Dutch Open Espoir in Eindhoven liet Dewy Lo-A-Njoe weer van zich horen. Dit is een massatoernooi met meer dan 1800 deelnemers uit de hele wereld. Dewy moest haar partijen op de zaterdag draaien. De eerste partijen verliepen nog wat stroef maar daarna kwam ze, helaas voor haar tegenstanders, lekker los. Haar eerste twee partijen wist ze "maar" te winnen met wazari. In de kwartfinale, tegen een Duitse, scoorde ze vrij vlot Ippon. In de halve finale trof ze een oude bekende maar ook deze moest als snel met Ippon de mat verlaten. In de finale liet Dewy duidelijk zien wie er op de hoogste trede van het podium wilde staan. Ogenschijnlijk met speels gemak, wist zij ook deze partij snel met Ippon in haar voordeel te beslissen. Ze staat nu fier bovenaan in de ranking.