Afbeelding

Drie dammers in halve finale

Algemeen

Sint-Oedenrode - Walter Beekmans, David Riupassa, Jacques Brouns, allen lid van de Rooise dam- en schaakvereniging, wisten zich afgelopen maandag in Dommelzicht te plaatsen voor de halve finale van het Brabants bekerkampioenschap.

De vierde halve finaleplek werd opgeëist door Roy Slagter uit Rosmalen. Momenteel uitkomend voor Damclub Nijmegen. Hij schakelde zeer verrassend Ton Sprangers uit Dongen uit.
In de kwartfinale was het lot RDS gunstig gezind; geen enkele Rooise dammer lootte tegen een clubgenoot waardoor zich het meest gunstige scenario ontrolde. Door winst op Frans Engels van HED uit Rosmalen werd Jacques Brouns halve finalist.
David Riupassa wist de bekerkampioen van vorig jaar, René van Oosterhout, op remise te houden en plaatse zich op grond van rating. Walter Beekmans maakte het succes voor RDS compleet. Ook hij had aan remise tegen Rob Pijnenburg van d'Amateurs uit Sint Michielsgestel voldoende om zich te plaatsen. Door dit succes is nu al een finaleplaats verzekerd voor een dammer van RDS. RDS'ers Walter Beekmans en Jacques Brouns zijn aan elkaar gekoppeld. Op 22 januari zullen de halve finale wedstrijden in het clubhuis van RDS worden gespeeld.