Afbeelding

Playback vv Nijnsel: still booming

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend vond de 31e playbackshow plaats van vv Nijnsel/TVE Reclame. Op vrijdag riep de wel heel erg vrouwvriendelijke jury, met als woordvoerder de 'Rabobank coming man' Leon Vorstenbosch, Nijnsel Korfbal Vrouwen 2 uit tot winnaar uit; niks mis mee: 'I will follow Him'. Een keurige groep nonnen die werden gecoacht (???) door de jarige Broeder Boets. Een keurige winnaar. Het was maar liefst negentien jaar geleden dat Nijnsel Korfbal de hoofdprijs in de wacht sleepte. De publiekprijs ging vervolgens naar Vrouwen Nijnsel Voetbal 2. Het was best wel een moeilijke beslissing omdat veel optredens een hele bekwame performance op de bühne brachten.

Het bestuur had zich overigens ook wel aardige kansen toegedicht met de grote hit 'Blauwe Korenbloemen', maar op het allerlaatste moment meldde frontman Leo Raaijmakers zich af. Hij dook met iemand in bed, zo appte hij, later bleek dat de griep te zijn. Invalster Willy van Esch kweet zich uitstekend van haar taak maar de finesse van Raaijmakers miste zij logischerwijs. Als de jury gebruik had gemaakt van de applausmeter, dan was het mogelijk toch anders gelopen. Juryvoorzitter Leon Vorstenbosch was echter meedogenloos doch rechtvaardig in zijn oordeel: Korfbal Vrouwen 2 gaat er met de hoofdprijs vandoor.

Op zondag was de jeugd aan de beurt. De jeugd is altijd onbevangen. De jury gaf uiteindelijk de hoofdprijs aan 'Onder 13'. Geen discussie. Goede performance, veel afwisseling, prima geplaybackt. Juffrouw Dorien was later nog in gesprek met twee oud-leerlingen: Bart van de B. en Arjan van Z. Tegen alle verwachtingen in zijn deze knapen tot nu toe toch redelijk terecht gekomen, zo luidde de eindconclusie. Leuke gastoptredens onder meer van Eric Franc, voormalig spitsentrainer van vv Nijnsel. Mede dankzij Eric maakt superspits Stefan Hulsen nu furore op het hoogste plan bij vv Nuenen. Eric Franc bracht recent een leuke cd uit die inmiddels met veel lof is ontvangen en overal wordt gedraaid. En wat te denken van Django Witlox? Een talent in de knop maar hij heeft nog een lange weg te gaan.

Kortom, een zeer geslaagd playbackweekend, dit alles onder de bezielende leiding van Erik Hoppenbrouwers die zijn team jaarlijks met veel enthousiasme aanstuurt.