Afbeelding

Playback vv Boskant haalt topniveau

Algemeen

Sint-Oedenrode - De vaste bezoekers van dit evenement waren eensgezind: We hebben de stijgende lijn weer te pakken. De originaliteit en de kwaliteit van de optredens waren duidelijk beter dan die van het afgelopen jaar. Was het vrijdagavond gezellig druk, op zondagmiddag was het zelfs meer dan dat. Degenen die het evenement, om wat voor reden dan ook gemist hebben, zullen het moeten doen met de verhalen en de vele foto's die geschoten zijn.

Vrijdagavond was gevuld met maar liefst elf optredens. Geen solo optredens of twee- en drietallen, maar nagenoeg in alle gevallen complete teams die acte de présence gaven waardoor het op het podium regelmatig 'dringen' was. De optredens werden beoordeeld op originaliteit en aankleding/uitvoering, waardoor er onder de deelnemers toch sprake is van een gezonde strijd. De originaliteitsprijs op de vrijdag kwam in handen van de (zaterdag) kantinedames met hun medley Marionettenpoppen. De andere prijs, die voor het winnende team, leverde bijna een overspannen jury op, zo minimaal was het verschil en zo lastig de keuze. Twee optredens kwamen daarvoor in aanmerking: het damesteam met hun vertolking van het nummer Timber (wat hout betekent) en het team van Boskant 1 die hun medley creatief de naam 'Hout de dief' hadden meegegeven zodat ook zij met lof slaagden voor het thema van deze avond: 'Het hout niet op'! Uiteindelijk bleek de weegschaal door te slaan in het voordeel van de mannen, die daardoor dus de vrijdagavond editie winnend afsloten.

Het aantal teams op zondagmiddag deed niet onder voor die van de zondag. Gesteund door hun leiders en bij de kleineren ook hun ouders is het de deelnemende teams ook deze keer weer gelukt om er een sprankelende middag van te maken. Ook bij de jeugd maakte de jury overuren voor het verdelen van de ereplaatsen. De originaliteitsprijs was voor het team JO-13 die met hun nummer 'Efteling carnaval' het thema van de middag 'Carnaval festival' wel heel dicht benaderde. De JO-9 behaalde met het nummer 'Ruitenwissers' de eerste plaats bij de 7-tallen. Bij de 11-tallen trok het team van de MO-13 aan het kortste eind met hun uitvoering van het nummer 'Shake it off'.
Een ding is zeker: gezien het enthousiasme, zowel bij de deelnemende teams als bij de toeschouwers, zou het zonde zijn als deze activiteit voor volgend seizoen niet zou worden ingepland.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding