Anuschka (L) en Wil Schellekens
Anuschka (L) en Wil Schellekens

Herders gezocht voor Het Groene Woud

Algemeen

Meierijstad - Op diverse locaties in Nationaal Landschap Het Groene Woud zijn herders actief die met hun hond schaapskuddes hoeden of drijven. Zoals op de Schaapskooi in Schijndel, waar twee herders met hun honden schapen drijven. De Schaapskooi is momenteel op zoek naar een derde herder die hier op vrijwillige basis met zijn of haar border collie aan de slag wil. Ook op andere locaties in Het Groene Woud is behoefte aan nieuwe herders. Daarvoor is het wel nodig dat baas-en-hond goed beslagen ten ijs komen. Aan de zoektocht is dan ook een workshop verbonden, verzorgd door trainers Wil en Anuschka Schellekens. Wil is driemaal Nederlands kampioen schapen drijven.

Het drijven van schapen is een vak apart. Daar weten Wil en Anuschka alles van. Beiden hebben al vele jaren ervaring op nationaal en internationaal niveau. Ze weten border collies op natuurlijke wijze te ontwikkelen tot een hond die een schaapskudde kan drijven en bewaken.

Workshop en voorwaarden
De workshop die Wil en Anuschka gaan verzorgen, staat in het teken van 'werken met schapen en een border collie'. De workshop vindt plaats op zaterdag 10 maart 2018 op de Schaapskooi aan de Martemanshurk 12 in Schijndel en begint om 10.00 uur. Deelname aan de workshop is gratis. Wel zijn er wat voorwaarden aan deelname verbonden:
- De eigenaar van de border collie moet volwassen zijn;
- De border collie is minimaal anderhalf jaar en maximaal vier jaar oud;
- De border collie moet gehoorzaam zijn en gemakkelijk kunnen worden aangelijnd.

Trainings- en wedstrijdervaring
Wil en Anuschka beoordelen tijdens de workshop of de eigenaren en hun honden over de juiste eigenschappen en kwaliteiten beschikken om als derde herder te kunnen functioneren. Hun oordeel is gebaseerd op vele jaren ervaring in het trainen van honden én het deelnemen aan wedstrijden, van selectiewedstrijden in diverse klassen tot kampioenschappen op mondiaal, Europees en Nederlands niveau met de geselecteerde Nederlandse ploeg. Wil wist het Nederlands kampioenschap inmiddels drie keer op zijn naam te schrijven met zijn hond Stacey.

Aanmelden
Belangstellenden met een border collie kunnen zich tot 28 februari 2018 voor de workshop aanmelden bij herder Kees Cornelissen van de Schaapskooi via cornelissencornelis@gmail.com. Ook voor vragen staat hij paraat. Daarvoor is hij te bereiken op telefoonnummer 06-511 928 19.