Logo mooirooi.nl
Lamber Gevers op zijn favoriete plek.   | Fotonummer: 240f5d
Lamber Gevers op zijn favoriete plek. (Foto: Jos van Nunen)
Politiek Meierijstad

De Politiek Dichterbij: Lamber Gevers

Meierijstad - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant regelmatig een raadslid de kans zich aan de lezers te presenteren.

Deze keer:
Lambèr Gevers (Hart voor Schijndel)
Geb. datum: 5 november 1962
Geb. plaats: Schijndel
Woonplaats: Schijndel
Gehuwd: met Myriam
Kinderen: 3 (van 28, 25 en 23)
Opleiding: P.A. gevolgd door diverse HBO managementopleidingen
Beroep: Directeur basisschool
Hobby's: politiek, carnaval, 'Sinterklaasgek'. Bij die laatste twee is hij een echte regelneef, in de positieve betekenis van het woord.

Het interview met Lambèr Gevers is een ontspannen gesprek met iemand die zijn huiswerk goed gedaan heeft. Hij kent de vragen van onze rubriek van buiten. Misschien is hij dat ook wel een beetje verplicht aan zijn beroep. En anders wel aan een van zijn vroegere bezigheden: verslaggever bij de lokale omroep LOS. Af en toe heeft hij meer vragen dan antwoorden, en lijken de rollen bijna omgedraaid.

Eerst even terug naar jouw beroep.
"Ik ben directeur van basisschool De Beemd en basisschool De Kring, die eraan grenst. In totaal hebben we zo'n 450 leerlingen. Het is een van de vier grote educatieve basiscentra van Schijndel. Nee, ik sta niet zelf voor de klas."

Is dit goed te combineren met het raadslidmaatschap?
"In tijd is dat te doen. Omdat ik vanuit mijn werk en hobby's ontzettend veel mensen ken, hoor en zie ik veel en dat kan in de politiek goed van pas komen. Tegelijkertijd legt dat ook beperkingen op. Omdat ik 'overal' in zit, moet ik dat gescheiden houden van mijn politieke invloed. Het twee-pettenprincipe, ja."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!