Afbeelding

Olat wandeltocht vanuit Diessen

Algemeen

Sint-Oedenrode - De eerste OLAT winterserie wandeltocht in 2018 start op zondag 21 januari vanuit Diessen, gelegen bij Hilvarenbeek. Diessen is nieuw voor OLAT als startplaats, weer eens een ander mooi stukje Brabant, en er is gekozen voor minder voor de hand liggende stukjes.

Het resultaat is een hele verrassende en afwisselende route, zeker ook voor de kortere afstanden. In vogelvlucht: 2 landgoederen, verschillende natuurgebieden, landelijk gebied dat teruggegeven wordt aan de natuur, heel veel bruggetjes over verschillende Brabantse riviertjes, kortom het wordt genieten. Zeker als er een winters landschap is, een licht sneeuwdek of open vriesweer met strakblauwe lucht. Het weer hebben we niet in de hand, maar de routebeschrijving wel en die leidt ons langs veel moois. Zoals Annanina's Rust, een natuurgebied van het Brabants Landschap, bestaande uit een oud landgoed met loof- en naaldbos. Verder richting Biest-Houtakker en Haghorst door klaphekjes, brede zandpaden, graspaden en over wandelbruggetjes van de Reusel. Daarna volgen boerenzandwegen door een landelijk gebied met natuurherstel. De langere afstanden volgen, afhankelijk van de te lopen afstand, de Beerze richting buurtschap Huygenvoort met een pad door het Aardbos. Ofwel landgoed De Baest, Landschotse Heide, De Grijze Steen en de Neterselse Heide. Allen wandelen weer samen terug richting Diessen naar de finish langs de Reusel en de visvijvers.

Startlocatie is Hercules Partycentrum, Rijtseweg 1, 5087 BJ Diessen. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks is te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.