Afbeelding

Elde College 'Rots en Waterschool'

Algemeen

Meierijstad - Praktijkonderwijs Schijndel, onderdeel van het Elde College, heeft vandaag het predicaat Rots en Waterschool ontvangen. Het predicaat werd toegekend door het Rots en Water Instituut NL.

Ter gelegenheid van deze feestelijke uitreiking  kwamen alle leerlingen van de onderbouw bij elkaar in de Budozaal, waar deze Rots en Water lessen ook gegeven worden. De teamleider van Praktijkonderwijs, Jan Kloks, overhandigde het predicaat Rots en Waterschool aan de leden van de werkgroep. De afgelopen drie jaar is deze werkgroep druk bezig geweest met het implementeren van de Rots en Water methode binnen de onderbouw van het Praktijkonderwijs. En met succes! Het bordje Rots & Waterschool prijkt nu met trots aan de buitenmuur van het schoolgebouw aan de Putsteeg 2A. Na afloop van de uitreiking volgde er nog een feestelijk onthaal in de aula van de school met wat lekkers erbij!
Rots en Water wordt wereldwijd ingezet om de weerbaarheid en positieve sociale vaardigheden van jongeren te vergroten. Het is tevens een effectief anti-pest programma. Binnen Praktijkonderwijs Schijndel zijn er inmiddels een groot aantal gecertificeerde Rots en Watertrainers.
De leerlingen leren met behulp van het begrip Rots: opkomen voor zichzelf, eigen keuzen maken, zichzelf kunnen verdedigen en stevig staan. Met behulp van het begrip Water leren ze: open staan voor anderen, zich inleven in anderen, communiceren, vriendschap aangaan en rustig blijven. Door verschillende spel-, en oefenvormen leren de leerlingen te schakelen tussen Rots en Water.
In de onderbouw van het Praktijkonderwijs zijn de Rots en Water lessen als vast onderdeel opgenomen in het lesrooster. Alle leerlingen krijgen gedurende de eerste twee leerjaren wekelijks een lesuur Rots en Water. De Rots en Water trainingen leveren binnen het Praktijkonderwijs Schijndel een belangrijke bijdrage aan een veilig en prettig schoolklimaat voor iedereen!