Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Andere route Carnavalsoptocht Papgat

Algemeen

Sint-Oedenrode / Papgat - In overleg met alle carnavalsverenigingen is besloten de route van de carnavalsoptocht te wijzigen. De optocht start aan het begin van de Heuvel en dan via de Markt, Borchmolendijk, Lindendijk, Ollandseweg, Van Rijckevorsel van Kessellaan, Philippusstraat, Coeveringslaan, Ameroyenhof, Neulstraat, Markt en eindigt weer op de Heuvel.

De route is iets korter dan andere jaren, maar gaat nu wel langs alle horecagelegenheden in het centrum. Het starttijdstip is ongewijzigd, namelijk 12:49 uur.

Op carnavalszondag 11 februari 2018 zal om 11 voor 1 de grote optocht van Papgat vanaf de Heuvel vertrekken. Vanaf 11:00 uur zullen de diverse deelnemers uit heel Papgat zich op het Kofferen en de Hertog Hendrikstraat opstellen. De wegen van de route, het Kofferen en de Hertog Hendrikstraat zijn gedurende deze dag dan ook afgesloten voor alle verkeer. Verkeersregelaars (leden van SV Fortuna '67) staan gereed om weggebruikers de juiste richting op te sturen. Op onderstaande kaart is de route ingetekend en zijn de verwachte passeertijden van een bepaalde locatie opgenomen. Dit is een tijdstip bij benadering. Heb je zin om als vrijwilliger mee te helpen met de optocht? Meld je dan aan via info@papgat.com.

Ook dit jaar hebben vele Papbuiken en Papbuikinnen de hele winter hard gewerkt om een mooie en ludieke creatie te maken voor de optocht. Of het nu een individuele deelnemer, een groep, of een wagen is, iedere deelnemer steekt heel veel tijd in zijn of haar creatie. Met trots willen ze deze graag aan iedereen laten zien. Deelnemers kunnen zich tot 1 februari 2018 opgeven. Inschrijfformulieren kunnen via de website www.papgat.com gedownload worden. Een deskundige jury beoordeelt alle deelnemers. De prijsuitreiking vindt aansluitend (vanaf 16:30u) in de jeugdtent op de Markt plaats. Kom dus zondag 11 februari 2018 allen de optocht van Papgat bewonderen!