Odisco wint spannende derby

Sint-Oedenrode - Odisco speelde afgelopen zondag uit in Schijndel tegen Celeritas. Celeritas had nog geen punten en dit wilde Odisco zou houden. Vorig seizoen werden al twee spannende partijen gespeeld voor het kampioenschap in de buitencompetitie. Beiden werden in het voordeel van Odisco beslist. Naar verwachting zou Celeritas er deze zondag vol gaan om revanche te kunnen nemen.

Odisco begon verdedigend slordig aan de wedstrijd en stond na dertig seconden al met 0-1 achter. Hierna werd er hard gewerkt en ging de wedstrijd gelijk op. Eén vak van Odisco was verdedigend nog wat onstabiel en had wat meer moeite om de aanvallen van de tegenstander tegen te houden. Vanwege schorsing van de hoofdtrainer werd de wedstrijd gecoacht door Dorenda van Liempdt. Zij bracht Odisco naar een 6-10 ruststand.
Door een goede peptalk in de rust gingen de dames met een goed gevoel de tweede helft in. Het bleef gelijk opgaan. Celeritas bleef knokken, maar de voorsprong van Odisco bleef steeds minimaal twee doelpunten. Met nog 3,5 minuut op de klok werd het verschil vier (13-17). Daar gingen de dames van Odisco slordig mee om en ze lieten de tegenstander in de laatste minuut terugkomen naar 16-17. Odisco wist hierna de bal in de ploeg te houden en haalde de overwinning binnen. Odisco speelde met vlagen heel sterk en kon gemakkelijk scoren. Helaas vielen de doelpunten ook te gemakkelijk aan de andere kant waardoor het spannend bleef tot het einde. Volgende week zondag speelt Odisco om 12:30 thuis tegen SVOC in sporthal de Streepen.