Afbeelding
Foto: Pien van der Sommen

Rooise bieb geeft Donald Ducks aan Voedselbank

Algemeen

Sint-Oedenrode - Gezinnen met kinderen die gebruik maken van de Voedselbank in Sint-Oedenrode krijgen deze winter een gratis Donald Duck pocket. Deze actie is ingezet door Cubiss en Bibliotheek Meierijstad die de kinderen graag een leuk én nuttig extraatje cadeau doen.

Armoede en laaggeletterdheid gaan vaak hand in hand. Uit onderzoek blijkt dat 37% van de laaggeletterden behoort tot de laagste inkomensgroep en dat zij relatief vaak arm zijn. Door de Donald Duck te verspreiden via de voedselbank worden kinderen bereikt die mogelijk een taalachterstand hebben. Strips lezen is goed voor de woordenschat en het bevordert leesplezier.

De actie in Sint-Oedenrode is onderdeel van een groter initiatief van Cubiss in Noord-Brabant en Limburg. Yvonne van den Berg (projectleider Versterken taalvaardigheid bij Cubiss) legt uit: "We weten dat kinderen die opgroeien met laagtaalvaardige ouders het risico lopen om zelf laaggeletterd te worden. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Door het verspreiden van deze Donald Ducks geven we iets extra's aan kinderen die het niet breed hebben. En hopelijk bevalt de Donald Duck zo goed, dat de kinderen in 2018 naar de bibliotheek komen om hem gratis te lenen."