Afbeelding
Foto: Freek van der Heijden

Weer over het weer

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het weer is één van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een goede reden om eens terug te kijken op het weer van de afgelopen maand. Viel er meer of juist minder regen dan normaal? Was het te warm of veel te koud. Hadden we reden om te klagen of kregen we gewoon dat wat we verdienden?

De laatste maand van 2017 maakte wat het weer betreft nogal wat negatieve uitschieters. Opnieuw duidelijk te warm, veel te nat en veel te weinig zon.

Een tikkeltje warmer dan normaal
Het wordt een bijna maandelijks terugkerend verhaal. Ook december 2017 was duidelijk te warm. De nachttemperatuur lag met 2,2°C zo'n anderhalve graad hoger dan het gemiddelde. Voor de middagtemperatuur gold dat deze met 6,8°C ook duidelijk hoger was dan de normale 6,0°C. Gemiddeld was de maand met 4,7°C ook warmer dan de 3,5°C die in de boeken staat. Toch telde december ook een ijsdag. Dat is een dag waarop de temperatuur in zijn geheel niet boven het vriespunt komt. Op 2 december koelde het namelijk af tot -2,7°C en werd het ook in de middag niet warmer dan -0,4°C. Daarmee noteerden we ook meteen de laagste temperatuur van december. Voor de hoogste temperatuur van de afgelopen maand moesten we tot de 31e wachten. Toen wees de thermometer namelijk 14,2°C aan.

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant