Afbeelding

Sporttalent van Rooise bodem: Summer van den Hurk

Algemeen

Sint-Oedenrode bulkt van het talent in allerlei takken van sport. DeMooiRooiKrant brengt ze de komende maanden in beeld. Waar zijn deze jonge sporters goed in? Wat willen ze bereiken? In de derde aflevering is Summer van den Hurk (11) aan het woord.

Summer turnt al vanaf haar vierde en trad zo in de voetsporen vaan haar moeder. Ze heeft al meerdere keren op het podium mogen staan en heeft daarom een plekje in deze series verdiend.

Waarom ben je begonnen met turnen?
"Ik ben begonnen met turnen omdat mijn mama ook geturnd heeft en ik het leuk vond om dit te leren. Ik ben gestart bij Dioscuri in Sint Oedenrode, maar ben op mijn zesde naar Tabitta in Boxtel gegaan. Daar was ik geselecteerd bij de jongtalentgroep en kon ik meer trainen, maar uiteindelijk niet zoveel als ik wilde, dus gingen we kijken naar een club die mij meer trainingsuren kon bieden. Ik zou eigenlijk na een proefperiode van een maand naar OJC in Rosmalen verhuizen waar ik 12 uur zou mogen gaan trainen. In die periode ben ik voor de lol ook nog naar een talentenscout gegaan bij Flik Flak in Den Bosch. Daar trainen Tischa Volleman en Yuri van Gelder. Door de trainingsstaf ben ik uitgekozen om een maand te proeftrainen in de opleidingsgroep naar topsport. Een super leuke kans natuurlijk! Na een maand mocht ik hier blijven. Dit jaar ga ik ook mee doen in het hoogste niveau van turnen in mijn leeftijdscategorie: Jeugd 1."

Lees meer in DeMooiRooiKrant van volgende week

Afbeelding
Afbeelding