Afbeelding
Foto: Lisa vd Ven

Bestemmingsplan Nederboekt

Algemeen

Meierijstad - Voor de nieuwe woonstraat Nederboekt in Veghel-Zuid is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Dit volgt op een eerder genomen besluit van het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad op 31 oktober om de woonwagenlocatie Nederboekt te transformeren naar een gewone woonstraat. Area gaat er 6 sociale huurwoningen bouwen voor de huidige bewoners.

Begeleiding proces
Gemeente en Area hebben ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin geregeld is hoe ze de herontwikkeling vorm gaan geven. Bewoners en omwonenden zijn eind oktober geïnformeerd over de plannen. Om de dialoog in de buurt goed te kunnen (blijven) voeren, is procesbegeleider Peter van den Bogaert van BeFlex in de wijk aan het werk gegaan. Zijn taak is om te zorgen dat bewoners goed begeleid worden naar de nieuwe woonsituatie. Maar ook dat omwonenden hun vragen of zorgen bij hem kunnen uiten. Peter zoekt de mensen actief op en organiseert bijeenkomsten voor omwonenden.

Wethouder van den Bogaard: "Uiteindelijk willen we natuurlijk dat het er in de toekomst voor iedereen fijn en veilig wonen en samenleven is. Dat gaat niet vanzelf; we moeten in dit proces oog hebben voor de gevoeligheden die er nu eenmaal zijn en mensen begeleiden om vertrouwen in ons en in elkaar te krijgen. Peter heeft veel ervaring in dit soort trajecten en daarom gaan we die voor Nederboekt ook inzetten." Directeur van Vucht van Area beaamt dat volledig.

In de loop van januari wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd en kan het geraadpleegd worden; daaraan voorafgaand is er nog overleg tussen de gemeente, wijkraad en enkele omwonenden. Naar verwachting neemt de gemeenteraad van Meierijstad nog voor de zomer van 2018 een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan.