Afbeelding

Gemeente sluit aan bij streeknetwerk Het Groene Woud

Algemeen

Meierijstad - De voormalige gemeenten Schijndel en Sint Oedenrode maakten al deel uit van het streeknetwerk Nationaal Landschap Het Groene Woud. Het college van B&W wil dat nu Meierijstad-breed trekken.

Gezamenlijke doelen
De samenwerking binnen het streeknetwerk draagt bij aan de realisatie van gezamenlijke doelen. Het netwerk zet zich in voor het bevorderen van duurzame ontwikkelingen binnen het gebied. Iets wat dat de gemeente Meierijstad ook stevig omarmt. Verder richt Het Groene Woud zich op het behoud en ontwikkelen van waardevolle landschappen en recreatie en toerisme daarbinnen. Dit past ook binnen de ambities van de gemeente Meierijstad.

Mooie voorbeelden
Voorbeelden van gezamenlijke projecten die nu al lopen, zijn: - het project ECCO; gericht op het lokaal opwekken van duurzame energie o.a. door het plaatsen van zonnepanelen. - het project Gastvrijheid; gericht op versterking van recreatie en toerisme door elke bezoeker op eenzelfde gastvrije manier ontvangen, waardoor ze zich overal en altijd welkom voelen in Het Groene Woud.

Het Groene Woud is een veelomvattend regionaal netwerk, waarbinnen overheidsorganisaties, zoals gemeenten en waterschappen samenwerken, en organisaties als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Stichting ZET en ondernemers en particulieren. samenwerken. Het voorgenomen besluit is voorgelegd aan de gemeenteraad.