Rachel & Morris Helvoirt
Rachel & Morris Helvoirt

Goed jaareinde voor de Rooise Ruiters

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen twee weken zijn de Rooise ruiters op verschillende wedstrijden uitgekomen. Zo was op tweede kerstdag de eigen springwedstrijd in Sint Oedenrode, die voor de vijftigste keer werd gehouden.

De zusjes Van der Velden kwamen allebei uit op dit concours in Sint-Oedenrode. Sanny van der Velden startte met haar paard Esta in de klasse M. Zij wist een knappe elfde plaats in de wacht te slepen. Willeke van der Velden kwam uit in de klasse L met Imani. Zij nam de zevende prijs mee naar huis. Julia Geers nam ook deel aan deze wedstrijd. Met haar paard Fleur Donja was zij dubbel 0 in de klasse M, wat goed was voor een negende prijs. Daarnaast was zij dubbel 0 in de klasse Z en won hiermee een derde prijs. Marion Merks kwam eerder uit op de springwedstrijd in de Mortel geweest. In de klasse L sprong zij een goed parcours met haar paart High fly. Hierbij nam zij een negende prijs mee. Knappe prestaties voor de springruiters. Komend weekend is de laatste selectiewedstrijd in Heeze voor de springruiters, waarna bekend is wie afgevaardigd zijn naar de Brabantse Kampioenschappen. Deze zijn in februari 2018 in manege De Pijnhorst in Sint Oedenrode.

Dressuurruiter Annelieke Stoop ging op de derde kerstdag naar de dressuurwedstrijd in Uden. Met paard Shaemira Lazize kwam zij uit in de klasse L1. Hierbij (in handicap met de L2) won zij een knappe tweede prijs, met maar liefst 192 punten.